Chocolate Caramel Slices

 
Dom här godingarna går bara inte att låta bli! Believe me, I've tried. Mjuk kola fyllning som är inklämt mellan ett iskallt, knaprigt, tunnt, chokladblock och en härlig mördeg! Helt sagoliga bakelser som syrran hittade i en engelsk bok. Därför kommer nu ett recept med lite annorlunda mått!
 
Ingredienser (ca 18 st)
Degbas
110 g smör
140 g mjöl
1 nypa salt
60 g strösocker

Fyllning

110 g smör
2 msk ljus sirap
110 g strösocker
1 burk kondenserad mjölk
Några droppar vaniljextrakt
Topping
110 g choklad (70%)
 
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smörj ett bakplåtspapper på en plåt.
Degbas
3. Blanda smöret med mjöl, salt och socker och knåda till en boll. Pressa ut degen över hela plåten.
4. Baka 25 i ugnen och låt den svalna efter det.
Fyllning
5. Smält långsamt smör i en kastrull tillsammans med sirap, socker och kondenserad mjölk.
6. Låt det koka upp under omrörning och låt det sjuda i exakt 7 minuter.
7. Lägg till vaniljextraktet.
8. Häll fyllningen över degbasen. Låt nu plåten kylas ner.
Topping
9. Smält chokladen över ett vattenbad tills den är len och fin
10. Häll över på den stelnade fyllningen.
11. Låt chokladen stelna på ett svalt ställe innan du skär upp i fyrkanter.
 

Ni bara måste prova på dom här! Jag fastnade för dom direkt. Se upp dock. Man kan äta nästan hur många som helst! Dé va dé!
 
/V.K
 

Skriv en kommentar









Sebastian Åsen

En mångsysslare som dock på denna bloggen uttrycker sitt matintresse!Min andra blogg: http://formerjappmannen.blogg.se/Andra medverkande:Fotografrådgivning och kamerautrustning: Jennifer Glantz, http://www.jenniferglantz.se/Mat och konditorrådgivning: Carina ÅsenNatalie Åsen

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus