Havets Smörgåstårta



Smörgåstårta är något av det bästa jag vet med Sverige. Dock finns det en del affärer och konditori som inte riktigt förstått det där med smörgårstårta. Leverpastej, fruktsallad, räkor och hushållsost går inte riktigt ihop. Här är en klassisk, god smörgåstårta med kräftor, räkor, ägg och lax!

Ingredienser, 2 tårtor (ca 15 pers)

6 st stora polarkakor (viks ut i lager)
3 burkar kräftstjärtar i dill
500 gram frysta räkor
1 paket gravad eller rökt lax
2 burkar stenbitsrom
1 halv burk majonnäs
1/2 rödlök
7,5 dl creme fraiche
6 hårdkokta ägg
Citron, gurka och färsk dill till garnering
Salt och peppar

1. Börja med att göra röran så att den kan stå och bli smakrik i kylskåpet. Finhacka rödlök och kräftsjärtar.

2. Blanda ner i en stor skål tillsammans med creme fraiche, majonnäs och stenbitsrom.

3. Salta och peppra efter smak.

4. Veckla ut en polarkaka så att den blir hel. Häll på ungefär en sjättedel av röran på hela kakan.
Gör samma procedur 2 gånger till och avsluta med att garnera.

Nu behöver du bara göra detta en gång till så har du två tårtor!

Är du inte så bra på att garnera så bara strö ut garnityren lite hur som helst över tårtan. Huvudsaken är ju att det smakar gott! Tro mig, det gör den. Smörgåstårta går hem hos dom flesta och kan göra långt i förväg!

Smaklig måltid!

/V.K

Skriv en kommentar









Sebastian Åsen

En mångsysslare som dock på denna bloggen uttrycker sitt matintresse!Min andra blogg: http://formerjappmannen.blogg.se/Andra medverkande:Fotografrådgivning och kamerautrustning: Jennifer Glantz, http://www.jenniferglantz.se/Mat och konditorrådgivning: Carina ÅsenNatalie Åsen

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus