Belgiska våfflor

Receptet är Leila Lindholms. Dessa våfflor är precis som jag! Hårda på utsidan, mjuka på insidan. Självklart är dom inte hårda utan lite frasiga med en gudomligt mjuk insida!
 
Ingredienser
 
2 st ekologiska ägg 
125 g smör 
2.5 dl mjölk 3 % 
2 dl vatten 
12 g färsk jäst 
0.5 tsk salt 
0.75 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
6.75 dl vetemjöl 
Smält smör till gräddning 
 

1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).

2. Smält smöret.

3. Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.

4. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.

5. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät våffelsmet.

6. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke.

7. Vänd försiktigt ner i våffelsmeten och låt vila i cirka 20 minuter.

8. Värm våffeljärnet.

9. Pensla det med smält smör och grädda dina belgiska våfflor i 3–5 minuter.


Som alltid i dessa lägen tycker jag vaniljglass är det absolut bästa tillbehöret tillsammans med blåbärssylt. Dock funkar det ju även med jordgubbssylt, färska bär, kesella, en klick smör och lite maple syrup!
Stort tack till Leila som fick hjälpa till idag!
 
/V.K

Skriv en kommentar









Sebastian Åsen

En mångsysslare som dock på denna bloggen uttrycker sitt matintresse!Min andra blogg: http://formerjappmannen.blogg.se/Andra medverkande:Fotografrådgivning och kamerautrustning: Jennifer Glantz, http://www.jenniferglantz.se/Mat och konditorrådgivning: Carina ÅsenNatalie Åsen

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus