Världens kök

Det finns en del kök som jag bara älskar. Med rätter som jag kan äta 7 dagar i veckan!
 
Det Thailändska köket
 
Den delen av asien jag gillar mest. Jag älskar Sweet Chili, Citrongräs, Kokosmjölk, Jasmineris, Wok-rätter, gryträtter, nudlar och så mycket mer. Dom använder så mycket kryddor och vågar verkligen! Aldrig kommer jag tröttna på en härlig biffgryta med koriander, lime, chili och en massa grönsaker!
 
Det Italienska köket
 
Jag undrar om det enbart är för tomaterna som jag älskar det mesta med italienarnas kökskonst. Det är i varje fall en liten anledning. Pizza, Pasta, Pesto, Frichadeller i tomatsås, Frutti di mare. Det finns inte mycket jag ogillar med detta kök!
 
Andra medelhavskök
 
Det finns även en del andra kök som för en amatör som mig verkar intressanta.
Spanien med sin Paella, och sina fisk- och skaldjurs-grytor. Grekland med grillat kött och fetaost-sallader, medelhavskyckling, m.m.
 
Svenska köket
 
Och visst vore det konstigt om man som svensk är att inte gilla det svenska köket. Jag älskar inte allt, det ska nämnas! Dock finns det så mycket underbar mat vi borde vara stolta över. Köttbullar och pärmos, stuvade makaroner med falukorv, smörgåstårta, köttfärslimpa, varmrökt lakt med kokt potatis och romsås/skarpsås. Listan kan göras oändligt lång! 
 
Kanske kommer min blogg präglas på dom här köken. Kanske inte. Jag gör ett försök här att driva en matblogg. Vi får se om det håller! Tack så länge!
 
/Den vänlige kocken

Kommentarer

Natalikka

2013-01-09 - 21:56:06
"En fågel som blir präglad på en människa.." Best of wishes!
Svar: Haha du är störd! Men tack syrran <3
Sebastian Åsen

Skriv en kommentar

Sebastian Åsen

En mångsysslare som dock på denna bloggen uttrycker sitt matintresse!Min andra blogg: http://formerjappmannen.blogg.se/Andra medverkande:Fotografrådgivning och kamerautrustning: Jennifer Glantz, http://www.jenniferglantz.se/Mat och konditorrådgivning: Carina ÅsenNatalie Åsen

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus