Natalies Konditorskola, Lektion 1. Cupcakes!

Idag görs det Cupcakes med små fina rosor som min syster Natalie ska göra. Hon utbildar sig till konditor och det är därför hon får våldgästa min blogg så här! Därför tar hon nu över inlägget.Rosor:

Ta ett stycke marsipan eller sockermassa och rulla ut i korvar. Dela upp i lagom stora bitar beroende på hur stora de ska vara. Tänk på att det kan vara lite bökigt att göra små om man har så tjocka fingrar som jag.

Använd en plastficka för att massan inte ska fastna. Använder ni sockerpasta så pudra lite florsocker på fickan för att pastan inte ska fastna. Tänk på att sockerpastan är mjukare än marsipan och om man ska färga den så måste man tillsätta extra florsocker. Platta ut bollarna med en tesked och behåll lite av tjockleken i mitten och i nederkanten för att få lite stadga i rosen.

Skär sedan av nederdelen så att rosen får en plan yta.
Ta den minsta delen och rulla från höger till vänster och vik ut vänsterkanten. Fäst varje blad runt om och flytta dem hela tiden lite åt höger. Vanligtvis brukar man använda 5 blad till stora rosor men när de är små tycker jag att det räcker med fyra.
Eftersom att man brukar behöva använda lite florsocker till sockerpasta så använder jag det endast om jag ska ha vita rosor. Blir en lite snyggare yta och "finish" om man använder färdig-färgad marsipan istället.


Över till våra Cupcakes!Ingredienser, muffins

1 st citron
3 st ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tskbakpulver
1 nypa salt

Ingredienser, frosting

200g choklad
200gcrem cheese

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, vanilj och socker pösigt.3. Smält smör, blanda med mjölk och koka alltid upp mjölken och smöret tillsammans och häll i det varmt i äggsmeten, på så sätt blir muffinsen otroligt saftiga.

4. Vänd ner de torra ingredienserna.

5. Tillsätt rivet skal och saft från citronen. Som ni ser på bilden använde vi lime som funkar minst lika bra!


Besök fick vi också!

6. Fyll 12 formar med muffinssmet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

7. Smält 200g choklad av valfri sort, vit, mörk eller ljus beroende på smak.

8. När all choklad är smält så blandar du i cream cheese tills smeten är helt slät, spritsa sedan ut det över muffinsen när det är svalt.


Hoppas lektionen har varit till nytta! Jag tackar syrran för att hon ställde upp och ser fram emot hennes nästa lektion. Tack för oss!

/V.K

Kommentarer

Mamsen

2013-01-13 - 19:26:22
Min hjärtan!!

Skriv en kommentar

Sebastian Åsen

En mångsysslare som dock på denna bloggen uttrycker sitt matintresse!Min andra blogg: http://formerjappmannen.blogg.se/Andra medverkande:Fotografrådgivning och kamerautrustning: Jennifer Glantz, http://www.jenniferglantz.se/Mat och konditorrådgivning: Carina ÅsenNatalie Åsen

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus