Enkel Vaniljsås


En svensk smulpaj är inte komplett/ätbar utan vaniljsås! Jag har precis börjat äta smulpajer. Åt alltid bara vaniljsåsen när jag var liten. Hur som helst så kommer här ett enkelt recept på en vaniljsås från Tommy Myllymäki!

Ingredienser
2 dl mjölk
1 st vaniljstång/1 knivsudd vaniljpulver
1.5 dl råsocker
5 st äggulor
Ev. 1 limefrukt och vit choklad

1. Lägg grädde, mjölk, socker och äggulor i en kastrull och börja vispa under uppvärmning. Se till att inte ha en ballongvisp då den inte når ut i kanterna på kastrullen och äggen kan fastna där.

2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ut de svarta fröna. .

3. Lägg i vaniljstång och frön. Om du har vaniljpulver så väntar du. Se till att vispa konstant så inget bränns fast i botten.

4. När du ser första bubblan så tar du av kastrullen från plattan.

5. Sila bort vaniljstången/blanda i vaniljpulvret. Vill du göra såsen lite speciell kan du som jag ha i lite riven vit choklad och en halv limefrukt. Det är bara att blanda i det man vill ha. Låt sedan såsen svalna och kyl innan servering
Så enkelt var det! Ät/drick inte för mycket så magen håller sig lugn!

/V.K

Skriv en kommentar

Sebastian Åsen

En mångsysslare som dock på denna bloggen uttrycker sitt matintresse!Min andra blogg: http://formerjappmannen.blogg.se/Andra medverkande:Fotografrådgivning och kamerautrustning: Jennifer Glantz, http://www.jenniferglantz.se/Mat och konditorrådgivning: Carina ÅsenNatalie Åsen

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus