Kyckling i jordnötsås med wokade grönsaker och vietnamesiska nudlar
![](https://cdn2.cdnme.se/4040498/6-3/jen9296_2_5138ec4ee087c34b973d23d4.jpg)
En riktig asiatisk klassiker! Jordnötsåsen kan man ju nästan dricka. Dessutom så har man lite jordnötsmör över till en rostmacka dagen efter!
Ingredienser
400 g kycklingfilé
400 ml kokosmjölk
4 msk jordnötsmör (krokant)
1 msk Massaman curry paste, alt. röd curry paste
1 stor bukett broccoli
1 halv gul lök
1 morot
1 paprika
2 dl Sweet chili sauce
2 msk fisksås
2 tsk kinesisk soja
2 tsk torkad koriander
1 tsk curry
Salt och peppar
Smör och olja till stekning/wok
Nudlar
1. Strimla kycklingfilén och börja woka den i lite olja och smör. Har du ingen wok så gör det i stekjärnet.
2. Krydda med salt, peppar och curry.
3. När kycklingen är färdigstekt blandar du i curry pastan. När den är utblandad så häller du i kokosmjölken.
4. Blanda i jordnötsmöret och hälften av Sweet Chili-såsen. Smaka av med koriandern, salt och peppar. Häll över allt i en bytta eller någon skål och rengör järnet för att sedan använda det till grönsakerna.
5. Börja koka nudlarna.
6. Skär moroten i tunna skivor, löken och paprikan i strimlor och broccolin i mindre blommor.
7. Börja woka/steka grönsakerna i olja och smör. Ta i löken lite senare så den är snabbt färdig.
8. Salta rejält och peppra lite grann.
9. Häll i fisksås och soja.
10. Avsluta med att glacera grönsakerna i 1 dl Sweet Chili Sauce.
11. När nudlarna är klara är det bara att servera. Nudlar går snabbt att koka.
Ingredienser
400 g kycklingfilé
400 ml kokosmjölk
4 msk jordnötsmör (krokant)
1 msk Massaman curry paste, alt. röd curry paste
1 stor bukett broccoli
1 halv gul lök
1 morot
1 paprika
2 dl Sweet chili sauce
2 msk fisksås
2 tsk kinesisk soja
2 tsk torkad koriander
1 tsk curry
Salt och peppar
Smör och olja till stekning/wok
Nudlar
1. Strimla kycklingfilén och börja woka den i lite olja och smör. Har du ingen wok så gör det i stekjärnet.
2. Krydda med salt, peppar och curry.
3. När kycklingen är färdigstekt blandar du i curry pastan. När den är utblandad så häller du i kokosmjölken.
4. Blanda i jordnötsmöret och hälften av Sweet Chili-såsen. Smaka av med koriandern, salt och peppar. Häll över allt i en bytta eller någon skål och rengör järnet för att sedan använda det till grönsakerna.
5. Börja koka nudlarna.
6. Skär moroten i tunna skivor, löken och paprikan i strimlor och broccolin i mindre blommor.
7. Börja woka/steka grönsakerna i olja och smör. Ta i löken lite senare så den är snabbt färdig.
8. Salta rejält och peppra lite grann.
9. Häll i fisksås och soja.
10. Avsluta med att glacera grönsakerna i 1 dl Sweet Chili Sauce.
11. När nudlarna är klara är det bara att servera. Nudlar går snabbt att koka.
![](https://cdn2.cdnme.se/4040498/6-3/jen9294_2_5138f02de087c34b9dbbe681.jpg)
Man kan ju också göra spett av grönsakerna och kyckling under sommartid och bara dippa. Jasmine-ris till är ju aldrig fel heller!
Ät väl!
/V.K
Ät väl!
/V.K