Mammas Köttfärslimpa
Det är inte mycket som går upp mot en hemmagjord köttfärslimpa med mos och lingon! Oftast så blir det lite över och då har man underbart pålägg som man bara förvarar kallt i kylen!
Ingredienser (1 limpa)
800 g fläskfärs
1 ägg
1,5 dl vispgrädde
1/2 gul lök
1 msk socker
Salt och peppar
Smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda färs, ägg, grädde, hackad lök och socker i en stor skål.
3. Salta och peppra. Smaka gärna på färsen.
4. Smörj en ugnssäker form och forma en limpa i den av köttfärsen.
5. Sätt formen i ugnen i 175 grader i 1, 1/2 timme
Man kan äta den med kokt potatis och brunsås såklart men man kan också servera med potatismos och lingon. Mer behövs inte. Bara ett glas kall mjölk såklart! Den perfekta potatismosen kan du också hitta här på bloggen! Svenskt, simpelt, supergott!
/V.K