Stekt laxfilé med chilikryddat söpotatismos


När min mat får syrran på fall då är jag nöjd med tanke på att hon är utbildad kock och allt! Man skulle även kunna äta mosen med en god grillad korv eller kycklingfilé om man inte gillar fisk. Rätten blir komplett när man gör en liten gräslökdressing till!

Ingredienser(2 portioner)

6-7 medelstora sötpotatisar
2 laxfiléer
2 dl crême fraiche
1/2 burk majs
1 tsk massaman curry paste
1 ägg
1 chilifrukt
Gräslök
Smör
Salt och peppar

1. Skala potatisen och börja koka den.

2. Ta en klick smör och börja stek laxen i en stekpanna. Låt laxen gå färdigt i ugnen ungefär 10 min medans du gör mosen och dressingen.

3. Häll ut vattnen från grytan när potatisen blivit mjuk. Krossa potatisen och lägg i en klick smör och ett ägg.

4. Rensa chilin på frön och finhacka den. Ta bara lite grann till att börja med. Smaksätt även med curryn, salt och peppar.

5. Vispa med elvisp tills mosen blir slät och fin. Blanda sedan i majsen.

6. Blanda crême fraiche, gräslök, salt och peppar så att det blir en god dressing. Snåla inte med gräslöken!

På något sätt gör sötpotatisen en varmrätt lite till en sorts efterrätt. Låt det inte skrämma dig. Sötstark mos, lite salt dressing och den ganska neutrala laxen blir en smaksensation av guds nåde! En otrolig kombination! Mums!

/V.K

Skriv en kommentar









Sebastian Åsen

En mångsysslare som dock på denna bloggen uttrycker sitt matintresse!Min andra blogg: http://formerjappmannen.blogg.se/Andra medverkande:Fotografrådgivning och kamerautrustning: Jennifer Glantz, http://www.jenniferglantz.se/Mat och konditorrådgivning: Carina ÅsenNatalie Åsen

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus