Frozen Cheesecake med blåbär

Receptet är taget från recept.nu förutom att syrran skippade saffran. Den godaste cheesecake jag ätit faktistk! Starkt rekommenderad till alla med en liten "sweet tooth"!
 
Ingredienser
 
200 g Philadelphiaost 
75 g socker 
2 st ägg 
150 g grädde 
200 g vit choklad 
0.5 st gelatinblad 
200 g pepparkakor, krossade 
60 g smör, smält
 

1. Blanda osten med sockret.

2. Vänd sedan ned äggen med varsam hand.

3. Blötlägg gelatinbladet i några minuter.

4. Krama lätt ur det och smält det i en tom kastrull. Det går fort så var varsam.

5. Vänd direkt ner gelatinet i ostblandningen med en slickepott och blanda runt.

6. Smält den vita chokladen så att den är varm och go’.

7. Vispa ner den varma vita chokladen för hand så att smeten blir slät och fin.

8Vispa grädden och vänd sedan ner den i smeten.

9. Ta fram sex fina portionsformar eller stansringar.

10. Rör ihop de krossade pepparkakorna med det smälta smöret och pressa ihop dem lätt till en botten.

11. Fyll därefter formarna med den goda smeten.

12. Ställ formen i frysen ca 3-4 timmar.

Ta gärna fram den 15 min innan servering. Perfekt att ta fram på en middagsbjudning och om det blir över så har man lite trevligheter till en annars ångestfylld söndag!

Kommentarer

Finan

2013-03-14 - 19:31:46
På Ica Maxi säljer de saffransarom i en liten flaska typ som med karamellfärg, där 1 matsked motsvarar 0.5g saffran, kostade typ 30kr! Det kan man köpa under sommarhalvåret och ha typ till fiskgrytor om det är svårt att få tag i vanlig :)
Svar: Kan man inte bara köpa saffran? :P
Sebastian Åsen

Natalie

2013-03-20 - 09:36:08
Bra tips Finan!

Skriv en kommentar









Sebastian Åsen

En mångsysslare som dock på denna bloggen uttrycker sitt matintresse!Min andra blogg: http://formerjappmannen.blogg.se/Andra medverkande:Fotografrådgivning och kamerautrustning: Jennifer Glantz, http://www.jenniferglantz.se/Mat och konditorrådgivning: Carina ÅsenNatalie Åsen

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus