Pepprig kyckling med persiljepasta


Den här rätten har jag helt och hållet hittat på. Den är löjligt enkel och löjligt god! Jag gjorde pastasåsen tillsammans med kycklingen men vill man ha vegetariskt så kan man bara göra såsmomentet i en egen kastrull!

Ingredienser (2 portioner)

400g kycklingfilé
3 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
2 tsk finhackad eller djupfryst persilja
Pasta, helst Farfalle
Salt och grovmalen svartpeppar
Smör och olja till stekning

1. Strimla kyckling, finhacka vitlöken och persiljan.

2. Börja koka pastan.

3. Smält smör tillsammans med lite olja i en pannan och börja stek kycklingen.

4. Salta och peppra ordentligt med svartpepparn.

5. När kycklingen är färdigstekt så lägger du i vitlöken och persiljan och blandar runt tillsammans med kycklingen.

6. Häll snabbt på grädden och låt den koka upp med alla smaker!

7. Smaksätt med salt och peppar.

Voila! Snabbt och lätt, färdigbrett!

Jag hade bara spaghetti hemma men det ska självklart vara Farfallepasta till detta! Det är inte "pasta som pasta". Det gör faktiskt en del! Bon appétit!

Skriv en kommentar









Sebastian Åsen

En mångsysslare som dock på denna bloggen uttrycker sitt matintresse!Min andra blogg: http://formerjappmannen.blogg.se/Andra medverkande:Fotografrådgivning och kamerautrustning: Jennifer Glantz, http://www.jenniferglantz.se/Mat och konditorrådgivning: Carina ÅsenNatalie Åsen

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus