Biff med bambuskott på mitt vis

För dom som brukar vilja beställa den här rätten på en kinakrog så kommer här ett bättre alternativ som är hemmagjort och enkelt!

Ingredienser

400g lövbiff
200g skalade morötter
200g bambuskott
1/2 gul lök
1 dl Sweet Chili Sauce
1 dl Oyster Sauce
400 ml kokosmjölk
2 dl grädde (mat eller visp)
25g Paneng Curry Paste
2 tsk koriander
2 tsk curry
Salt och peppar
Smör och olja (till stekning)


1. Strimla kött och morötter.

2. Börja steka köttet i en panna. Helst en wok!

3. krydda köttet med salt, peppar och 1 tsk curry.

4. Medans köttet steks, hacka löken.

5. När köttet nästan är färdigstekt kan du slänga i morötterna.

6. Krydda morötterna med 1 tsk curry.

7. Släng i den hackade löken och bambuskotten.

8. Tillsätt Oyster Sauce och Sweet Chili och låt allt bli färdigstekt. Smaka alltid av och avgör vad du tycker är färdigstekt!

9 Börja koka nudlarna. Jag brukar koka dom i lite curry så dom får smak. Vattnet ska bli nästan helrött.

10. Häll i kokosmjölk och grädde.

11. När morötterna börjar bli mjuka så brukar grytan vara färdig. Tillsätt koriandern. Salta och peppra om det behövs!

12. När nudlarna är färdiga så slänger du i dom i pannan och blandar med grytan så att dom tar smak av den.

Den här rätten tar dig till Asien kan jag tala om! Nej men ärligt talat så är den suveränt god!

เจริญอาหาร / Smaklig måltid!

/V.K

Skriv en kommentar









Sebastian Åsen

En mångsysslare som dock på denna bloggen uttrycker sitt matintresse!Min andra blogg: http://formerjappmannen.blogg.se/Andra medverkande:Fotografrådgivning och kamerautrustning: Jennifer Glantz, http://www.jenniferglantz.se/Mat och konditorrådgivning: Carina ÅsenNatalie Åsen

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus