Kyckling i jordnötsås med wokade grönsaker och vietnamesiska nudlar

En riktig asiatisk klassiker! Jordnötsåsen kan man ju nästan dricka. Dessutom så har man lite jordnötsmör över till en rostmacka dagen efter!

Ingredienser

400 g kycklingfilé
400 ml kokosmjölk
4 msk jordnötsmör (krokant)
1 msk Massaman curry paste, alt. röd curry paste
1 stor bukett broccoli
1 halv gul lök
1 morot
1 paprika
2 dl Sweet chili sauce
2 msk fisksås
2 tsk kinesisk soja
2 tsk torkad koriander
1 tsk curry
Salt och peppar
Smör och olja till stekning/wok
Nudlar

1. Strimla kycklingfilén och börja woka den i lite olja och smör. Har du ingen wok så gör det i stekjärnet.

2. Krydda med salt, peppar och curry.

3. När kycklingen är färdigstekt blandar du i curry pastan. När den är utblandad så häller du i kokosmjölken.

4. Blanda i jordnötsmöret och hälften av Sweet Chili-såsen. Smaka av med koriandern, salt och peppar. Häll över allt i en bytta eller någon skål och rengör järnet för att sedan använda det till grönsakerna.

5. Börja koka nudlarna.

6. Skär moroten i tunna skivor, löken och paprikan i strimlor och broccolin i mindre blommor.

7. Börja woka/steka grönsakerna i olja och smör. Ta i löken lite senare så den är snabbt färdig.

8. Salta rejält och peppra lite grann.

9. Häll i fisksås och soja.

10. Avsluta med att glacera grönsakerna i 1 dl Sweet Chili Sauce.

11. När nudlarna är klara är det bara att servera. Nudlar går snabbt att koka.
Man kan ju också göra spett av grönsakerna och kyckling under sommartid och bara dippa. Jasmine-ris till är ju aldrig fel heller!

Ät väl!

/V.K

Skriv en kommentar









Sebastian Åsen

En mångsysslare som dock på denna bloggen uttrycker sitt matintresse!Min andra blogg: http://formerjappmannen.blogg.se/Andra medverkande:Fotografrådgivning och kamerautrustning: Jennifer Glantz, http://www.jenniferglantz.se/Mat och konditorrådgivning: Carina ÅsenNatalie Åsen

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus