Sviniga Burgare

Det är precis som det låter! Svinigt goda och svinigt gjorda! Den här goda hamburgaren är gjord på gris helt enkelt! Till och med dressingen/röran innehåller lite!

Ingredienser, Hamburgare (6-8 hamburgare)

800g Fläskfärs
2 ägg
1 gul lök
1 msk Dijonsenap/2 msk vanlig senap
2 msk BBQ-sås
Salt, peppar

Hamburgerbröd/Korvbröd

Ingredienser, Skinkröra/dressing

200g av någon form av påläggsskinka, t ex kokt skinka
2,5 dl majonnäs
1 msk sötstark senap
2 msk bostongurka
Salt och peppar

1. Lägg färsen i en bunke.

2. Hacka eller strimla löken och tillsätt i färsen.

3. Tillsätt ägg, senap, BBQ-sås, salt och peppar (ca 1-2 tsk av salt och peppar).

4. Blanda allt med händerna eller en trägaffel.

5. Gör biffar av smeten.
Jag hade en hamburgarpress som jag använde. Man gör lite större köttbullar och sen pressar man bara!

6. Stek biffarna på medelvärme i en rejäl klick smör i en stekpanna/grilla dom.

7. Gör en burgare med dina favoritgrönsaker och med skinkröran.
Enjoy!

/V.K

Skriv en kommentar









Sebastian Åsen

En mångsysslare som dock på denna bloggen uttrycker sitt matintresse!Min andra blogg: http://formerjappmannen.blogg.se/Andra medverkande:Fotografrådgivning och kamerautrustning: Jennifer Glantz, http://www.jenniferglantz.se/Mat och konditorrådgivning: Carina ÅsenNatalie Åsen

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus